Cătălin Leonte: „Braşovul a fost sugrumat de o caracatiţă care a îmbogăţit anumite persoane şi anumite firme”

Cătălin Leonte: „Braşovul a fost sugrumat de o caracatiţă care a îmbogăţit anumite persoane şi anumite firme”

Candidatul PSD la Primăria Braşov, Cătălin Leonte, a atacat astăzi, într-o conferinţă de presă, înelegerile subterane între fostul lider al social-democraţilor şi cel al liberalilor, primarul George Scripcaru.

„Braşovul a fost sugrumat de o caracatiţă care a îmbogăţit anumite persoane şi anumite firme şi le ştiţi care sunt. Configuraţia politică pe care o pregătiseră unii reprezentaţi ai partidelor mari urmărea menţinerea controlului, după alegerile locale, a controlului de către cei care s-au făcut stăpâni peste oraş. Schimbarea la Braşov începe aici, acum, cu noi – desfiinţăm toate schemele de spoliere a Braşovului. De aceea am venit înapoi la PSD, ca să scoatem Braşovul din tentaculele acestei caracatiţe. Vrem să intrăm în normal, să lucrăm transparent şi deschis faţă de braşoveni. Cum putem face acest lucru? Schimbând listele dictate de fostul preşedinte, care făcea diverse jocuri, dar fără să câţştigăm niciodată”, a declarat Leonte.

La rândul lui, liderul interimar al PSD Braşov, Mihai Mohaci, care a precizat că deciziile luate de Bucureşti sunt legale şi legitime, în privinţa schimbării preşedintelui interimar Viorel Chiriac, precum şi înlocuirea lui Răzvan Popa cu Cătălin Leonte în cursa electorală pentru Primăria Braşov.

„Deciziile care au fost luate la nivelul Bucurestuiului raman la latitudinea lor. Sondajele pe care le-au avut cei din Bucuresti au fost ca in cazul lui Razvan Popa se favoriza candidatura lui Scripcaru. Scopul nostru este reformarea partidului pentru ca el sa aiba cele mai mari sanse de a castiga Primaria Brasov si CJ. Sigur ca lucrurile vor trebui sa se finalizaeze, noi nu avem principiul este de a nu renunta la colegi, chiar daca am avut divergente de opinie, nu inseamna ca pe viitor nu vom putea lucra impreuna. La ora actuala stim cu cine ne batem, chiar daca nu s-au stabilizat listele PDL, nu degeaba o spun in acest fel, si nu ma refer la ei ca fiind PNL”, a precizat Mohaci.

Flashuri din conferința de presă:

Cătălin Leonte: „Nu e normal ca de ani de zile aceleasi firme sa faca sensuri giratorii. Lucrurile nu plac celor care nu lasa de bunavoie aceasta putere. Un partid mare este cel care propune oameni pentru administratie si executiv, e unul care doreste sa se reformeze fundamental. Misiunea mea este aceea de a reforma partidul. Viziunea mea e a unei institutii publice in slujba oamenilor. Lucrurile sa se intample firesc, normal. Vin din lumea multinationalelor, reglementate foarte clar, toleranta zero pentru coruptie, unde daca primeai un buchet de flori, trebuia sa anunti al un departament special, unde la sfarsitul lunii plateai kilometrii pe care ii faceai in interes personal. Faptul ca lupt alaturi de Mihai Mohaci ma onoreaza. Este prima oara când presedintele Organizatiei Judetene PSD iese in fata sa candideze, in 19 ani. M-am reintors, cand dorinta de schimbare e clara, explicita si incepe de la principii”.

Mihai Mohaci: „Vrem o administratie a judetului in care Brasovul sa fie printre primele, ca administratia se fie deschisa pentru cetatean, vreau respect pentru cetatean. Ii asiguram ca vrem o alta politica, vrem o alta relatie cu membrii de partid. Vom face o analiza cu mare atentie pe liste, in mare este, la Consiliul Județean, o echipa solida, construita cu intelepciune. Nu in proportie de 100% va ramane lista, chiar si macar din punct de vedere al venirii mele pe lista. Nu suport sa vina cineva din afara si sa dicteze in partid”.

Cătălin Leonte: „Sambata am semnat adeziunea, am fost invitat sa intru in partid. Partidul s-a schimbat de la nivel de functie, de principii. Am o misiune de reconfigurare si refresh a listei pentru Consiliul Local. Ne trebuie oameni care nu sunt dispusi sa accepte compromisuri, sa «tranteasca» meciul. Pana acum, in cadru formal, nu am avut o discutie cu colegii nostri, nu stim in ce mod raman pe liste. Vom avea o discutie. Cine nu vrea sa se regaseasca alaturi de noi, nu e o problema”.

sursa: newsbv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>