Mulţi chemaţi, puţini aleși. Propun un test de competenţe

Mulţi chemaţi, puţini aleși. Propun un test de competenţe

Forța unui lider se bazează pe două atribute tari: profesionalismul și onestitatea. Lucru valabil și în administrația locală, și în Parlament, și în Guvern. Nu poți fi primar, parlamentar sau ministru dacă nu stăpânești domeniile de care te ocupi, și nici dacă ești hoț!

Politica românească trece greu examenul de eficiență din cauză că mulți, prea mulți politicieni habar nu au ce au de făcut. Economiști pe hârtie au făcut praf economia românească, juriști amatori au făcut legi după ureche, absolvenți de agronomie au dat de pământ cu agricultura țării, de am ajuns să cumpărăm usturoi din China sau cartofi de Polonia! Trăim în paradoxuri crunte din cauza unor incompetenți care au știut să aibă grijă doar de propriul traseu politic și de propriile buzunare.

Dacă îi puneți să scrie, s-ar putea să aveți surprize de ordin gramatical, iar dacă îi puneți să numere, știu să numere doar banii din portofel. Nu au văzut în viața lor un buget, nu pricep nimic dintr-un plan de afaceri, nu știu nicio limbă străină. În timp ce oamenii adună facturi tot mai mari, stau la coadă la medicul de familie ca să obțină rețete compensate sau caută să cumpere produse cât mai ieftine din magazine, aceste personaje pozează în oameni preocupați de soarta țării.

Știți cum reușesc să rămână pe poziții? Dezbinând, împroșcând cu venin și păcălind. Ei cred că sunt eterni, nu vor să creadă că lumea nu-i mai înghite. E anormal să moară tineri ca la Colectiv, e anormal să moară bebeluși prin spitale, e anormal să moară aproape în fiecare săptămână oameni pe trecerile de pietoni din Brașov!

Mi-am anunțat candidatura, ca independent, la funcția de primar al Brașovului. Am primit nenumărate mesaje de încurajare. Sunt alături de mine campioni sportivi, medici de calibru, oameni de cultură și partide politice noi. Dar sunt alături de mine, iar această susținere este fundamentală, brașoveni simpli, care speră să ne dezvoltăm. Să creștem orașul, să o ducem mai bine, să avem o școală mai bună, cultură mai puternică, să ne gospodărim mai bine, în așa fel încât să nu mai trăiască nimeni împovărat de griji. Pentru a face aceste lucruri trebuie să ne dezvoltăm economic, să vedem și să producem proiecte, să găsim surse de finanțare, să devenim atractivi pentru companii.

Am spus la conferința de presă că nu mă voi război cu nimeni, că sunt deschis și constructiv. Așa și voi rămâne. Îmi doresc să fiu primarul brașovenilor și, împreună, să creștem Brașovul. Știu ce am de făcut și nu candidez doar ca să mă aflu în treabă. Iar ca lucrurile să fie foarte clare, propun un test de competență a candidaților. Universitatea Transilvania cu siguranță că va ști cum să îl organizeze. Să vedem cine se prezintă?!

Cătălin Leonte,
candidat independent la Primăria Braşov

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *
You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>